Byta namn, flytta och ta bort

⋯-menyn på en fil, och vem som får byta namn på, flytta eller ta bort ett gemensamt dokument.

Varje fil har en ⋯-meny längst ut på raden.

⋯-menyn på en gemensam fil
⋯-menyn på en gemensam fil

Menyn

  • Öppna (ett dokument som skapats i Brigg) eller Ladda ner (en uppladdad fil).
  • Byt namn — frågar efter det nya namnet.
  • Dela — på dokument som skapats i Brigg: vem som kan se det, delningslänkar och publicering. Se Dela ett dokument.
  • Ta bort — tar bort filen för gott, efter att du bekräftat. Det finns ingen papperskorg.

Vem får byta namn, flytta och ta bort

Ett gemensamt dokument tillhör arbetsytan, men den som delade det har ansvaret för det. I Gemensamt gäller därför:

  • Alla kan öppna, ladda ner och redigera innehållet.
  • Byta namn, flytta och ta bort kan den som delade det — visas som Delad av på raden — och ägare och administratörer. Andra ser inte de valen i menyn.

I Mina är allt bara ditt.

Flytta ett dokument

  • Mellan Gemensamt och Mina: använd Dela och välj vem som ska se det. Se Dela ett dokument.
  • Till en annan mapp: öppna dokumentet och välj Flytta till … i dess …-meny, eller klicka på mappnamnet under titeln. Välj mappen och klicka på Flytta hit.

När ett dokument inte kan ändras

Ett dokument som är ute för signering är låst: det kan inte byta namn, redigeras eller tas bort förrän signeringen har avbrutits. Ett färdigsignerat dokument kan inte tas bort. Se Signering.